Till umu.se

Nyheter från institutionen

Estelle Naumburg docent i Pediatrik

2017-11-29
Grattis till vår medarbetare Estelle Naumburg som blivit antagen som docent i Pediatrik!

Konferens belyser utmaningar kring vård av för tidigt födda barn i Norra regionen

2017-11-14
För att överleva och utvecklas optimalt har för tidigt födda barn stora behov av så väl medicinska landvinningar som närhet till sina föräldrar. I samband med Världsprematurdagen anordnas ett öppet seminarium vid Umeå universitet som belyser aspekter av neonatalvård som är särskilt relevanta för nor...

Preventiva metoder kan förebygga psykisk ohälsa hos barn och deras föräldrar

2017-11-07
Forskare vid Umeå universitet har utvärderat förebyggande föräldraprogram tänkta att påverka föräldraförmågan samt skolbaserade program för högstadieelever med mål att motverka psykisk ohälsa. Resultaten, som nu presenteras i en avhandling, visar att förebyggande program har positiva effekter för pe...

Susanne Lindquist docent i pediatrik

2017-10-18
Vi vill glatt meddela att vår medarbetare Susanne Lindquist har blivit antagen som docent i Pediatrik. Stort grattis Susanne!

Öppna föredrag om global hälsa

2017-10-05
Under nästa vecka – 9-13 oktober - ordnas sex lunch- och kvällsföredrag med ledande forskare samt filmvisning, workshops m.m. Allt på temat global hälsa.

Särskild satsning för läkare tidigt i sina kliniska karriärer

2017-10-03
Nu utlyses en särskild forskningssatsning för läkare som befinner sig tidigt i sina kliniska karriärer. Bakom den gemensamma satsningen står Västerbottens läns landsting och Wallenberg centrum för molekylär medicin (WCMM) vid Umeå universitet.

SR P3: PMDS - en mycket värre form av PMS

2017-09-28
Tänk dig att du en gång i månaden går igenom ett helvete då du blir nedstämd, får förändringar i humöret, tappar sexlusten och drar dig undan sociala sammanhang. Podden Ligga med P3 har intervjuat Marie Bixo, professor vid Institutionen för klinisk vetenskap, Umeå universitet, som forskar om PMDS.

8 nya platser på läkarprogrammet 2018

2017-09-21
Regeringen satsar i höstbudgeten på att bygga ut landets läkarprogram. Umeå universitet får 8 av de 40 nybörjarplatser som inrättas på läkarprogrammen nästa år.

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Anders Asplund

Utskriftsversion