Nyheter från institutionen

Utlysning av medel för gemensam postdoktorresurs

2018-10-09
Wallenberg Centrum för Molekylär Medicin, WCMM, utlyser forskningsmedel för en gemensam postdoktorresurs på två år inom infektionsbiologi, neurovetenskap, cancer eller metabola sjukdomar inklusive diabetes. Ansök senast 1 december.

Staffan Berglund Docent i Pediatrik

2018-09-19
Grattis till vår medarbetare Staffan Berglund som blivit antagen som docent!

Västerbottnisk hälsostudie rekryterar familj nummer 2 000

2018-08-29
Hälsoundersökningen Northpop, som lanserades i maj 2016 av Umeå universitet och Västerbottens läns landsting, är en longitudinell studie med fokus på risk- och friskfaktorer hos barn. Genom att bjuda in alla blivande föräldrar i Västerbotten till att bidra till projektet, skapas ett unikt material f...

NorthPop Workshop

2018-06-15

WCMM symposium: New frontiers in neuroscience and imaging

2018-06-12
7 juni höll Wallenberg centrum för molekylär medicin ett symposium med fokus på neurovetenskap och imaging.

Annika Rydberg tilldelas pris från Kungl. Skytteanska Samfundet

2018-06-12
Margareta och Eric Modigs priset har tilldelats Annika Rydberg, adjungerad professor vid institutionen för klinisk vetenskap, enheten för Pediatrik.

Jörg Richter och Carina Bergfeldt hedersdoktorer vid Umeå universitet

2018-04-26
Jörg Richter, professor i psykologi, och journalisten Carina Bergfeldt har utsetts till 2018 års hedersdoktorer vid den Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet.

Erfaren professor får Medicinska fakultetens pedagogiska pris

2018-03-21
Medicinska fakultetens pedagogiska pris går 2018 till Fatima Pedrosa Domellöf, professor i oftalmiatrik, Institutionen för klinisk vetenskap. Hon har lång pedagogisk erfarenhet och är enligt motiveringen "omtalat passionerad och vansinnigt entusiasmerande".