Nyheter från institutionen

Jörg Richter och Carina Bergfeldt hedersdoktorer vid Umeå universitet

2018-04-26
Jörg Richter, professor i psykologi, och journalisten Carina Bergfeldt har utsetts till 2018 års hedersdoktorer vid den Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet.

Erfaren professor får Medicinska fakultetens pedagogiska pris

2018-03-21
Medicinska fakultetens pedagogiska pris går 2018 till Fatima Pedrosa Domellöf, professor i oftalmiatrik, Institutionen för klinisk vetenskap. Hon har lång pedagogisk erfarenhet och är enligt motiveringen "omtalat passionerad och vansinnigt entusiasmerande".

18-månaders barn undersöks för allergier

2018-03-21
Den stora hälsoundersökningen bland barn i Västerbotten går mot en milstolpe. De första barnen som följts från graviditet och födelse i projektet Northpop fyller nu ett och ett halvt år. Det är dags för en kontroll som kan bidra till viktig forskning för att förebygga att sjukdomar utvecklas.

Josefine Starnberg disputerad!

2018-02-27

Barn med marginellt låg födelsevikt behöver behandling

2018-02-19
Barn som väger under två och ett halvt kilo vid födelsen löper risk att bli fortsatt underviktiga och kan senare i livet få såväl kognitiva svårigheter som diabetes och hjärtkärlsjukdomar. Ett tidigt tillskott av järn verkar dock kunna ge ett visst skydd. Det visar en ny avhandling vid Umeå universi...

Olle Hernell och Susanne Lindquist vunnit pitchtävling

2018-02-07

Spikning för Josefine Starnberg

2018-02-05

Staffan Berglund får WCMM-medel

2018-01-24
Staffan Berglund på Enheten för Pediatrik har beviljats stöd från Wallenberg centrum på 2 miljoner kronor och 4-åriga forskningsförordnande på 50%.